Belastingparadijzen, slimme trucs en soms zelfs regelrechte ontduiking: grote bedrijven doen er alles aan om maar zo weinig mogelijk belasting te betalen. De EU is daar geen fan van, zoals ze al bewezen hebben met rechtszaken tegen onder meer Apple en Amazon, maar wil nu nog verder gaan.

Volgens de EU betalen de grote bedrijven nog steeds geen eerlijk deel belasting voor de omzetten die ze draaien. Daarom is er nu een nieuwe digitale belasting in de maak die bedrijven niet belast op winst, maar op omzet. Dan valt er niet te schuiven en sjoemelen met de winst en moet er gewoon gedokt worden als de zaken goed lopen.

Het lijkt er op dat er drie procent belasting betaald moet gaan worden over alle omzetten, ook de digitale. Daar valt dus abonnementsgeld onder, de verkopen op bijvoorbeeld de Play of App Store en zelfs het geld dat verdiend wordt met het verkopen van onze data.

Powered by WPeMatico