Het lijkt te bizar om waar te zijn: een computer van één bij één millimeter. IBM is er echter echt mee bezig, zo vond Mashable. Op die grootte krijg je natuurlijk geen wereldschokkende processorkracht, maar het is toch niet verkeerd: op die piepkleine oppervlakte krijgt IBM het toch klaar om een apparaat te maken dat vergelijkbaar is met een processor uit 1990. Ja nerds, dat betekent dat deze chip theoretisch Doom kan draaien.

Het is dus niet alleen maar een chip, want naast de paar honderdduizend transistoren (de chip zelf, zeg maar) zit er ook nog geheugen, een stroomcel én een LED met fotodetector (een apparaatje dat licht kan lezen) om te kunnen communiceren met de buitenwereld. Het is waanzin. Kijk ook even de video die IBM heeft gemaakt om aan te geven hoe veel er eigenlijk in die millimeter zit:

Powered by WPeMatico