Met alle gedoe rondom Facebook en de data die ze toch vrij makkelijk lijken weg te geven aan derde partijen zonder ons daar voor te waarschuwen is het misschien wel even handig om zelf te kijken waar de blauwe kolos allemaal toegang tot heeft gekregen. Tien tegen één heb je zelf inmiddels geen idee meer waar je allemaal toestemming voor hebt gegeven in de jaren dat je Facebook gebruikt.

Om dat te checken en misschien ook even goed op te ruimen is het handig om die toestemmingen aan te passen. Om dat te doen ga je naar je instellingen (op mobiel daarna naar ‘accountinstellingen’ op Facebook en van daaruit naar het menu ‘apps’. Als je zoals ik nog nooit naar deze pagina hebt gekeken ziet dat er ongeveer zo uit, maar dan met de apps die jij ooit toestemming hebt gegeven om je Facebook data te bekijken:

facebook-app-settings
De app settings in Facebook.

Powered by WPeMatico