De politie heeft zich uitgesproken over een dodelijk ongeval dat afgelopen weekend is voorgevallen in Arizona met een zelfrijdende auto van Uber. Dat zou het eerste dodelijke ongeval zijn dat veroorzaakt is door een zelfrijdende auto, dus daar wordt natuurlijk van alle kanten uit naar gekeken.

In tegenstelling tot wat er eerst werd vermoed heeft de politie nu gezegd dat de vrouw die bij het ongeluk is omgekomen niet beter af was geweest als er een mens achter het stuur had gezeten. De vermoedelijk dakloze vrouw liep met een fiets namelijk vanuit de schaduw achter een auto uit de weg op, waardoor de Uber geen kans meer zag om de vrouw te ontwijken. De vrouw werd frontaal geraakt en overleed later die dag in het ziekenhuis.

Nakijken

De auto reed op het moment van het ongeval 60 kilometer per uur en de backup chauffeur (nog steeds verplicht bij zelfrijdende auto’s in Arizona) zei ook dat het pas duidelijk was dat iemand geraakt was toen hij het geluid van de crash hoorde. Gelukkig hebben alle zelfrijdende auto’s camera’s aan de binnen- en buitenkant, dus kon de politie simpel nakijken hoe het ongeval zich voltrokken heeft. Opnames zijn verplicht bij het testen van autonome voertuigen, precies om dit soort scenario’s goed te kunnen terugkijken.

Powered by WPeMatico