Volgens TechCrunch is Google in het proces van overname voor cameramaker Lytro. Die begon in 2012 met lichtveldcamera’s (waarbij je na het maken van een foto nog de diepte in kunt stellen) en haalde in de jaren daarna al miljoenen aan investeringsgeld op. Volgens bronnen dicht bij de overname zou Google zo’n 40 miljoen dollar betalen voor Lytro. Anderen praten zelfs van een nog lagere prijs: 25 miljoen dollar.

Dat is weinig, want er is door verschillende partijen veel geïnvesteerd in Lytro – 200 miljoen om precies te zijn – en met deze verkoop wordt er heel ver onder de laatste waardering van 360 miljoen verkocht. Dat heeft alles te maken met de gekke positie waar Lytro in zat en de buiging richting VR die ze een tijdje geleden gemaakt hebben: lichtveldcamera’s waren lastig om te maken (en duur) en VR heeft nog niet genoeg gebruikers om een bedrijf in die sector winstgevend op zichzelf te maken.

lytro-lightfield

Powered by WPeMatico