Chatdienst Slack laat werkgevers die gebruik maken van de betaalde Enterprise of Plus-versie van de app voortaan alle chatberichten inzien die in een zogenaamde workspace verstuurd zijn, zelfs de berichten die tot nu toe privé waren tussen medewerkers.

Dat gaat geheid wat scheve gezichten opleveren, want juist omdat de chats tussen medwerkers tot nu toe privé waren kun je er geld op inzetten dat die kanalen ook gebruikt zijn om flink te klagen – ook of misschien wel juist over de baas. Het ergste is: de werkgever kan straks gewoon een hele workspace exporteren inclusief privéchats, zonder dat werknemers daar een melding van krijgen.

Rare timing

Het lijkt in eerste instantie vreemde timing om juist nu met een makkelijke mogelijkheid te komen om data zonder toestemming te pakken (al is dit niet vergelijkbaar met Facebook’s data-export natuurlijk) maar er is een goede reden dat dit nu komt. Die mogelijkheid is namelijk onderdeel van de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Slack, zo zegt Fast Company. De verandering zou te maken hebben met de aanstaande GDPR-veranderingen, zo zegt Slack zelf over deze verandering.

Slack heeft verschillende veranderingen aangekondigd voor onze producten en het beleid daarin om te voldoen aan de General Data Protection Regulation (GDPR).

– Slack

Powered by WPeMatico