Ik heb zelden apps zo snel zien komen en gaan als Vero. En misschien denk je nu wel, Vero? Het kan zomaar zijn dat je deze app namelijk gemist heb. De tijdspanne waarin deze app – die hét alternatief voor Instagram moet worden – wist te pieken lag namelijk op een dag of vijf.

Resumé: Vero is een foto-app die dingen anders doet dan Instagram. Om te beginnen staan de foto’s in chronologische volgorde dus de nieuwste berichten staan bovenaan. Daarnaast zie je geen advertenties voorbij komen en kun je ook links aan posts toevoegen. Alle frustraties van Instagram worden getackeld. Er zo zijn er nog wel wat dingen die Vero anders doet, maar in de basis is dit het.

In hele korte tijd maakten veel mensen een account aan. Het werd breed opgepakt in de media (wij deden ook lekker mee) en dat zorgde ervoor dat de app niet meer werkte. De hype was te groot voor de servers van Vero en dus kon helemaal niemand een account aanmaken, berichten plaatsen of mensen volgen.

En daar gaat het natuurlijk al mis, want als mensen anno 2018 een nieuwe app ontdekken dan moet die super snel laden, geen haperingen kennen en uitermate gebruiksvriendelijk zijn. Want wegklikken of wegslepen doen we sneller dan dat we met onze ogen klikken. Zo werkt ons brein nu eenmaal, of zo is ons brein geëvolueerd moet ik zeggen.

vero-google-trends
In Google Trends zie je heel duidelijk een korte piek

Powered by WPeMatico