Een tijdje geleden ontdekte ik ASMR-video’s op YouTube. Een trend die zich niet heel eenvoudig laat uitleggen: het zijn video’s waarin bepaalde beelden en geluiden worden gebruikt waar mensen die er naar kijken dan weer ontspannen van worden. Zoals het geluid van de haren van een make-up kwast op een microfoon (kijk maar even). Maar blijkbaar kijken heel veel mensen graag naar beelden en geluiden die een bepaald gevoel van bevrediging oproepen. Op Instagram zie ik nu namelijk ook steeds meer van dit soort video’s voorbij komen. Oddly satisfying worden ze genoemd omdat ze soms ook best wel een beetje vreemd zijn, en het aantal posts met deze hashtag neemt in rap tempo toe. Net als het aantal accounts dat dit soort bevredigende video’s post. Waarin alles precies goed gaat.

Oddly satisfying

De nieuwste trend op Instagram is dus die van de ultieme bevredigende video’s, waarin het eindresultaat perfect is. Vroeger hadden we Domino D-Day, maar nu hebben we Instagram met oddly satisfying video’s. Denk aan taartjes die met uiterste precisie worden voorzien van details of een schilderskwast die perfect tussen twee lijntjes in een streep verf achterlaat. Maar ook iemand die vloertegeltjes aan het leggen is en met het leggen van de laatste tegeltjes het patroon helemaal afmaakt. Of bakjes met kleurrijke gelei of slijm waar iemand dan met zijn handen in zit te kneden (klinkt raar – is het ook – maar moet je zien voor je het begrijpt). Het geeft een gevoel van voldoening als je daar naar kijkt, tenminste, voor een hele grote groep mensen. Daar zijn er echt heel veel van – je hoeft echt geen autisme of ocd te hebben om er blij van te worden.

Trollen zijn ook nergens te vinden want zoek je op #satisfyingvideos dan zie je dus echt alleen maar dit soort filmpjes. Bekijk – als je fan bent – ook eens de Reddit voor oddly satisfying video’s. Toen ik mijn collega’s op deze trend wees heb ik ze een uur niet meer gehoord. Dus pas op als je denkt hier weleens aan verslaafd te kunnen raken.

Voor wie het nieuw is en om erin te komen heb ik een aantal van dit soort ultieme bevredigende video’s verzameld. Kijk – geniet – mee. En heb je Instagram uit dan kun je ook prima op YouTube zoeken naar oddly satisfying.

I like outlining and flooding with two consistencies. That way I can have a bag of piping consistency with a tiny opening for lettering, and a bag of flood with a large opening for flooding quickly. I like a thin flood, around 8-10 seconds, which settles entirely on its own without having to scribe it at all. The challenge is mixing the two consistencies exactly the same colour #cookievideo #cookiedecorating #pretty #pink #2 #cookies #sugarcookies #royalicing #royalicingcookies #decoratedcookies #cute #customcookies #satisfying #video #tutorial #diy #satisfyingvideos #instavideo #tasty #baking #kwawesome #entrepreneur #girlboss #videooftheday #feedfeed #eeeeeats #buzzfeast #instasweet #prettyinpink #instacookies

Een bericht gedeeld door Wilderly Bakery (@wilderlybakery) op

Powered by WPeMatico