Als je een batterij hebt die bijna leeg is of niet meer genoeg stroom kan opwekken om een apparaat te laten werken kun je ‘m weggooien of je kunt kijken of er niet nog een klokje is dat niet meer loopt. Die heeft minder stroom nodig en kan vermoedelijk nog wel even verder op die ‘lege’ batterij. Datzelfde principe wordt door Nissan nu gebruikt voor hun ‘second-life’ (niet te verwarren met de game) batterijen die ze uit elektrische voertuigen halen.

Die batterijen kunnen niet meer genoeg elektriciteit opslaan om een elektrische auto tig kilometers te laten rijden, maar ze zijn verre van onbruikbaar. Nissan heeft in samenwerking met 4R Energy Corporation nu de Reborn Light aangekondigd, een straatlamp op zonne-energie die oude Leaf-batterijen gebruikt om extra energie in op te slaan.

Powered by WPeMatico