Terwijl iedereen zijn best doet om de CO2-uitstoot te verminderen en het klimaat zo weinig mogelijk te belasten is het nieuwe Svart hotel in Noorwegen al een stap verder: dat is klimaatpositief. Het heeft dus geen CO2-uitstoot maar gaat dus nog een stap verder en genereert dus ook nog meer energie dan het verbruikt. Het energieverbruik is dan ook 85 procent minder dan bij een regulier hotel, wat een waanzinnige besparing is.

Het ontwerp en het gebruikte materiaal voor het Svart is geïnspireerd door de traditionele Noorse rorbu, wat een seizoensgebonden huis is dat je in vissersdorpjes tegenkomt. Dat betekent dat het hotel in het water op houten palen staat. Zo heeft het geen invloed op het land en de flora rond het gebouw. Dat is belangrijk, want het Svart ligt binnen de poolcirkel en juist daar moet je proberen om zo weinig mogelijk te fucken met de omgeving: dat doet de rest van de wereld al genoeg.

svart_hotel_5

Powered by WPeMatico