Deze week verscheen op Netflix de spannende Braziliaanse thriller The Mechanism, welke vrij gebaseerd is op ware gebeurtenissen rond de vermeende corruptie bij de Braziliaanse overheid beter bekend als Operation Car Wash.

Met een dergelijk plot kun je alle kanten uit, ware het niet dat The Mechanism is geproduceerd door de makers van Narcos. En die laatste is een mega-hit op Netflix waardoor voor deze productie automatisch de lat een stuk hoger komt te liggen. In the Mechanism draait het niet zoals in Narcos om de cocaïnehandel maar om het op grote schaal witwassen van geld. De onderzoekers lijken op weg om één de het grootste corruptieschema’s aller tijden te ontdekken en dat heeft een enorme impact op alle betrokkenen – inclusief zichzelf.

De internationale reacties op de serie zijn lovend. The Mechanism is dus weer een serie die je ouderwets een heel weekend kan gaan kosten! Wie overigens echt wil weten hoe je professioneel geld kunt witwassen moet zeker naar Ozark kijk op Netflix, daarin met je kennis met Marty als meester-witwasser. Een baan waarbij je niet zomaar even ontslag kan nemen.

IMdb score 8.8.

Powered by WPeMatico