De Moasure is een gadget die iets doet dat we al lang met andere dingen doen: meten. Misschien gebruik je nog ‘ouderwets’ een rolmeter om afstanden te meten, of heb je zo’n laserding waarmee je afstanden kan meten, maar nu kan dat dus anders. Zo’n nieuwe gadget is alleen wat waard als ‘ie ook meer kan en dat kan de Moasure ook. Het apparaatje kan in combinatie met een app zowel afstand, hoek, volume en omtrek meten én dienst doen als waterpas.

De Moasure One is een soort vierkante puck met daarin allerlei gyroscopen, accelerometers en magnetometers, wat samen neerkomt op wat de makers ‘motion measure’ noemen. Dat komt er op neer dat je het ding op elk punt in een ruimte kunt neerzetten en vanaf dat punt kunt gaan meten door het naar een ander punt te verplaatsen. De app zegt je dan wat bijvoorbeeld de afstand of hoek is tussen die twee punten. Het activeert door de puck stil te houden voor simpele metingen, maar je kunt het ding ook gebruiken om de lengte van een oneven object te meten. De video maakt het iets duidelijker:

Powered by WPeMatico