Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft in paginagrote advertenties ‘sorry’ gezegd voor het niet beschermen van de data van Facebook-gebruikers. Hij deed dat in de Britse zondagskranten en schrijft daarin dat Facebook “de verantwoordelijkheid heeft om uw informatie te beschermen. Als we dat niet kunnen, verdienen we uw vertrouwen niet.”

Duidelijk verhaal, maar of het genoeg is valt nog maar te bezien. Het wordt door veel mensen gezien als ’too little too late’, want de data is al overal. Naarmate er steeds meer verhalen naar buiten komen over bedrijven die de data gewoon in de schoot geworpen hebben gekregen en het aantal mensen dat met Facebook te maken heeft (gehad) zich uitspreekt tegen het bedrijf is dit niet genoeg. Facebook is alleen maar in actie gekomen omdat ze gesnapt zijn, anders was dit gewoon doorgegaan.

Powered by WPeMatico