Het is al eens eerder vertoond: in Taiwan was er een tijdje geleden een bedrijf dat een robot-gestuurd verkoopsysteem had dat er uit zag als een gigantische automatiek, maar dan voor Supercars. Zo kon je een tweedehands McLaren uit de ‘muur’ trekken als je toevallig kwam langslopen en een paar ton over had.

Ford pakt het iets anders aan met een technisch vergelijkbare automatiek in de stad Guangzhou in China. Ze doen dat in samenwerking met Alibaba, die het systeem hebben ontworpen. Het wordt neergezet als een ’test center’ voor Chinese consumenten. Mensen kunnen via een app een auto boeken en nadat hun gezicht door Alibaba’s gezichtsherkennings-systeem is gevonden kun je naar de machine gaan, je gezicht inscannen, en een Ford meenemen om uit te proberen. Nu is de roterende garage al jaren een trend in Japan en andere dichtbevolkte Aziatische landen, dus dat dit voor de verkoop gebruikt zou worden is eigenlijk een logische volgende stap.

Powered by WPeMatico