Terwijl iedereen in bij Apple in Cupertino klaar zit om het educatie-evenement te gaan doen gaan er ook nog steeds allerlei geruchten rond over de nieuwe iPhones. We wisten al dat de iPhone X het niet zo goed heeft gedaan als Apple hoopte, maar nu blijkt dat er allerlei mogelijkheden worden bekeken om de telefoon beter in de markt te zetten. Daar hoort blijkbaar ook een nieuwe (terugkerende) kleur bij en dat is goud.

De geruchten gaan rond dat zo’n gouden model op dit moment wordt voorbereid bij Apple, specifiek om het duurste model beter te laten verkopen. Zijn mensen zo transparant dat ze een gouden iPhone eerder zouden kopen? In Azië blijkbaar wel, want daar verwacht de smartphonemaker meer vraag naar zo’n toestel.

No pictures

De gouden kleur was origineel al gepland voor de iPhone X-lancering, maar bleek te moeilijk te produceren om goed te krijgen voor de telefoon in november vorig jaar de markt op ging. Die problemen zullen inmiddels verholpen zijn en Apple denkt dus dat het helpt bij de doorverkoop. Er gaan ook al andere verhalen rond die zeggen dat deze zomer de laatste iPhone X’en te koop aangeboden zullen worden en dat we het model daarna niet meer terugzien. Of dat echt zo is moet nog maar blijken.

Ook onduidelijk is wat voor tint goud het precies gaat zijn: de zelf aangepaste foto die je hierboven ziet is niet indicatief, want het zou best weer eens een soort rosé goud kunnen worden dat we in eerdere modellen al hebben gezien. Aangezien Apple’s ‘zilver’ dat ook niet echt is kan het dus alle kanten uit gaan.

[Afbeeldingen © Apple]

Powered by WPeMatico