HQ is een nieuwe twist op een oude formule: de trivia-quiz. De mobiele iOS- en Android-app van de makers van Vine laat je elke dag twee keer met duizenden anderen online op je iPhone strijden om een echte prijzenpot door vragen goed te beantwoorden. Het is simpel: iedereen begint samen en wie een vraag fout heeft valt af. De truc is dat je razendsnel de multiple-choice vragen moet beantwoorden, dus opzoeken heeft geen nut.

Dat gaat zo door tot er maar één speler over is of (dat komt vaker voor) de overgebleven spelers de prijzenpot delen en die online overgemaakt krijgen. Tot nu toe waren dat relatief kleine potjes van tussen de 250 tot 5000 dollar per keer, maar recent is de app ontdekt door adverteerders die iets anders willen proberen.

Zo zijn er net twee partnerships aangekondigd door zowel Nike als de aankomende film Ready Player One, waarbij de laatste wel heel goed past: onderdeel van het verhaal is dat spelers in een virtuele wereld ook popcultuur vragen moeten beantwoorden. Woensdag 28 maart wordt er een speciale Ready Player One-strijd gestreden waarbij je 250.000 dollar kunt winnen door vragen te beantwoorden die gerelateerd zijn aan het boek. Die forse verhoging van de pot kan alleen omdat de deal (zo zeggen bronnen) rond de 3 miljoen dollar oplevert voor HQ.

Powered by WPeMatico