Elke zichzelf respecterende developer of engineer ontkomt er niet aan om ontwikkelde projecten en producten te testen, voordat deze aan de buitenwereld gepresenteerd kunnen worden. Je krijgt immers nooit een tweede kans voor een goede (feilloze!) eerste indruk. Voor online projecten kun je een VPS gebruiken als testomgeving. Argeweb VPS hosting, geleverd door hostingprovider Argeweb biedt je bijvoorbeeld die mogelijkheid. Hieronder geven we je wat tips en tricks om dit zo goed mogelijk te verzorgen.

Snapshots en versiebeheer

Maak gebruik van versiebeheer bij het ontwikkelen van je project en maak tijdens het testen van het project regelmatig snapshots. Op deze manier kun je altijd eenvoudig terugkeren naar een eerdere versie die werkt, mocht er bij het ontwikkelen iets misgegaan zijn. De populairste versiebeheer-tools op dit moment zijn GitHub en Bitbucket.

snapshots

Powered by WPeMatico