Je mag die Britten klassiek noemen, dat ze veel te lang vast houden aan oude tradities, lachen om hun streepjespakken met sokophouders en nog steeds denken dat een bolhoed best tijdloos is. Of ze verwijten dat ze nog steeds geen euro’s erkennen, wat zeggen we heel Europa niet en dat ze tot overmaat van ramp ook nog eens links rijden. Al moeten we bij die laatste toegeven dat ze daar niet uniek in zijn. Maar één ding mag je ze nooit verwijten, en dat is dat ze geen mooie auto’s kunnen ontwerpen. Want op dat vlak zijn ze uniek.

Laten we eerst de Mini even noemen, een Brits style-icoon wat bijna niet is te verslaan. Maar als we de lat echt hoger leggen komen we bij Jaguar en Land Rover uit. De Britse buitencategorie zeg maar. Daar lijken ze een tijdje toch best last te hebben gehad van disruptie. Totdat ergens er een nieuwe designstyle werd geboren. Als we even van het verleden naar vorig jaar zappen was daar vrijwel vanuit het niets de Jaguar F-Pace, die terecht werd uitgeroepen tot World Car Design of the Year tijdens de New York International Auto Show. Applaus voor Jaguar, want dat is een prijs die je niet ieder jaar gaat winnen.

En dan ergens in datzelfde jaar, op de 8e dag, schiep Land Rover de Range Rover Velar. Een auto om stil van te worden. Een auto waar als je eenmaal achter het stuur zit eigenlijk niet meer wilt uitstappen. Modern, een ongekend design en dito luxe, te groot voor garages uit de vorige eeuw, met een eigen categorie waar alleen de mooiste en beste auto’s de competitie durven aan te gaan. Die Range Rover Velar is vandaag uitgeroepen tot de mooiste auto ter wereld tijdens de 2018 editie van de eerder genoemde verkiezing. Nu kunnen we nog een boek volschrijven hoe geweldig die Velar nou wel is maar je kunt veel beter er op je gemak naar kijken om het een beetje te begrijpen.

Tegen de tijd dat je begint te stuiteren raden we je aan gewoon even bij een dealer te gaan kijken. Neem wel ijsblokjes mee want je gaat het er zeker warm van krijgen.

Range-Rover-Velar
World Car Design of the Year

Powered by WPeMatico