De Chinese auto startup Lynk & Co, net als Volvo onderdeel van de Zhejiang Geely Holding Group, heeft gisteren in Amsterdam de opvolger van de Lynk 01 gepresenteerd met de toepasselijke naam de Lynk 02. Toch is het nog wachten tot 2020 voordat deze auto straks online is te bestellen. Showrooms of garages gaan er zeker niet komen.

De eerste verkooppunten van Lynk & Co of beter nog pop-up stores worden binnen een paar jaar verwacht in Amsterdam, Brussel, Barcelona, Berlijn en London.

De eerste auto van deze opvallende startup was de Lynk 01, een cross-over, ontworpen in Zweden en gebouwd op hetzelfde CMA-platform (Compact Modular Architecture) van de nieuwe Volvo XC40. Zeker is dat de eerste modellen van Lynk een plug-in hybride aandrijflijn hebben naast een 1.5-liter en 2.4-liter benzinemotor. Of er ook een honderd procent EV zal gaan komen blijft nu nog onbeantwoord. De 01 wordt opgevolgd door de 02, de 03, 04 enz., origineel misschien niet maar niemand heeft het eerder bedacht.

Het bedrijf wil zich uiteindelijk primair gaan richten op de productie van volledig elektrische auto’s en hybrides die allen permanent met het internet zijn verbonden. Wat dat betreft lijkt de noodzaak om ook 5G eerder uit te rollen uitermate belangrijk.

Lynk-Co-01-Concept
Lynk 01

Powered by WPeMatico