De klassieke MINI Cooper uit de jaren ’60 is even terug, met dank aan BMW. Die hebben een limited edition elektrische MINI gemaakt om hun elektrische line-up aan nieuwe auto’s te promoten. Aparte keuze, maar fans van het design van de kleine auto zullen niet klagen. Dit is een gerestaureerde MINI die er dus precies zo uit ziet als je je herinnert, inclusief strepen en ronde koplampen, maar dan met elektromotor.

De driedeurs auto wordt deze week op de New York International Auto Show getoond. Bij BMW zien ze het helemaal zitten. “De elektrische motor draagt bij aan het onmiskenbare go-kart gevoel dat de kleine Britse auto wereldwijde populariteit heeft gebracht”, zo zeggen ze. Er is echter wel slecht nieuws: je zult deze auto niet kunnen kopen.

all-electric-classic-mini-design_dezeen_2364_col_7-1704x1137

Powered by WPeMatico