In de zware industrie worden ze stilaan al gebruikt: exoskeletten. Dat zijn robot-hulpstukken die mensen helpen om zware arbeid te doen zonder hun lichaam al te zwaar te belasten. Maar wie zegt dat je dat soort technologie niet ook in de hobby-sfeer kunt toepassen? Dat is de gedachte die startup Roam Robotics heeft gehad toen ze begonnen te werken aan hun prototype exoskelet dat bedoeld is om je makkelijker en beter te laten skiën.

De Roam Ski zou zowel pro- als amateurskiërs moeten kunnen helpen. Het ziet er uit als een stel beenbeugels die vastzitten aan een rugzak en werkt met een soort windzakken die lucht in of uit laten als de gebruiker zijn of haar knieën buigt. Op die manier wordt de belasting van de beenspieren beduidend verminderd en dat maakt het een stuk makkelijker om te kunnen blijven skieën of om zelfs dingen te kunnen doen die je eerst niet lukten.

Powered by WPeMatico