Kjeld Nuis is nu echt de allersnelste mens ter wereld op de schaats. De Olympisch Kampioen van Pyeongchang op de 1.000 en 1.500 meter heeft deze week in Lulea (Zweden) het wereldsnelheidsrecord op de schaats gevestigd. Schaatsend klokte Kjeld Nuis in een door Red Bull, SEAT en de TU Eindhoven gecreëerde setting een topsnelheid van 93 km/u (op een normale indoorbaan van 400 meter worden maximale snelheden van zo’n 60 km/u gereden).

Voor dit snelheidsrecord reisde Nuis af naar Zweden waar al sinds december een ijsbaan van 1.500 meter rechtdoor is geprepareerd. Om de windweerstand tot een absoluut minimum te beperken, werd Nuis tijdens zijn recordpoging letterlijk uit de wind gehouden door een vierwielaangedreven SUV voorzien van een aero shield wat mede is ontwikkeld door de TU Eindhoven.

kjeldnuis-questforspeed1

Powered by WPeMatico