Ooit gedroomd in je eigen Batmobiel te hebben, vanaf nu kan dat maar dan moet je snel zijn want van de meest extreme Karlmann King worden er maar 10 gemaakt. Deze mondiale monstertruck, blijkbaar nog steeds omschreven als een SUV en gebouwd op het platform van een Ford F-550 is ontworpen door een Chinees bedrijf en wordt gebouwd in het westen.

Dit monster op 4 wielen, woest ogend, uniek en met een overgewicht van 4.000 tot 6.000 kg (afhankelijk van de opties) gaat je wel zo’n 1.8 miljoen euro kosten. Maar wees eerlijk dan heb je ook wat. Mede vanwege het uitzonderlijke gewicht heeft deze Karlmann King slechts een top van 140 km/u ondanks de V10 6.8 liter motor die goed is voor 400 pk. Hoe lang hij over een sprint doet naar de 100 km/u weten we niet maar snel zal het zeker niet zijn.

Om de prijs nog enigszins te kunnen begrijpen kun je het beste even in de Karlmann King gaan zitten. Hier waan je je eerder in een luxe Rolls Royce. Tot de standaarduitrusting behoren o.a. een koffiezetapparaat, neonverlichting, een flatscreen-tv, elektrische tafels en een koelkast. Alle elektrische functies kunnen worden bediend via een app. Wat entertainment betreft heb je uiteraard een HiFi-systeem, een PlayStation 4 en wanneer je dat wenst beeldtelefoon met als optie een satelliet-tv.

Powered by WPeMatico