Het leven van een piraat gaat niet over rozen. Overal schuilt gevaar en is het leven hard. Misschien dat daarom de releasedatum van Rares nieuwe game Sea of Thieves steeds werd uitgesteld. Desondanks hebben ze hun nieuwe vlaggenschip eindelijk te water gelaten. De GameCowboys hebben al eens meegespeeld in de beta, en toen werd de game best hard gekielhaald. Laten we zien of het eindproduct hier verandering in kan brengen of dat het toch een gevalletje schipbreuk gaat worden.

Voor gamers die onder een steen hebben geleefd zal ik nog even vlug benoemen dat Sea of Thieves een soort MMO met piraten is. Het is de bedoeling dat je door het vinden van schatten, plunderen van forten en overwinnen van je vijanden uitgroeit tot de grootste piraat (of piratencrew) die er bestaat. Als je eenmaal aan de game begint zul je dus eerst een personage moeten kiezen om mee te spelen. Een gemiste kans is dat er geen personagebouwer in de game zit, wat we bij games in dit genre toch wel gewend zijn geraakt. Je krijgt steeds acht keuzes en als je dit niks vindt genereert de game steeds acht nieuwe om uit te kiezen.

Uiteindelijk vond ik er wel een die er mee door kon, maar ik snap de keuze hiervoor niet helemaal. Je kunt je personage later enkel nog cosmetisch aanpassen met houten benen, ooglapjes, enzovoorts. Als laatste moet je dan nog kiezen of je met een groep van vier piraten (vrienden of randoms) wilt gaan spelen op een grote boot of dat je solo met een piratensloep het avontuur gaat opzoeken. Of je solo of in een groep gaat varen kun je overigens wel elke keer als je de game opstart kiezen dus je kunt afwisselen als je wilt.

Powered by WPeMatico