Het Nederlandse Labfresh had vorig jaar al iets opmerkelijks: een overhemd dat niet vies te krijgen was. De Kickstarter-campagne was razend succesvol en haalde meer dan 150.000 euro op. Ze gaan er nu een schepje bovenop doen, want na het overhemd is het tijd voor een t-shirt dat geen vlekken kan krijgen en dat (nog veel belangrijker) niet vatbaar is voor zweet.

Dat zou fantastisch zijn als het werkt, want dan kun je in een shirt als dit ongestoord gaan sporten, zonder vieze vlekken en (met dank aan de zilverdeeltjes die in de shirts verwerkt zijn) ook zonder rare geurtjes. Ook voor dit shirt werd weer een crowdfunding-campagne opgezet en die heeft het startbedrag van 15.000 euro binnen een paar uur gehaald. Blijkbaar is het overhemd bevallen!

Het shirt is voornamelijk heel vloeistof-afstotend: niks hecht aan de buitenkant en daardoor kun je alles met water wegspoelen. De binnenkant ademt vooral heel goed en zorgt er voor dat vocht wordt verspreid en naar de buitenkant wordt geduwd, zodat het makkelijker kan vervliegen.

Nu blijkt uit testen wel dat het overhemd geen wondershirt is en dat er wel degelijk zweetplekken en geur vrijkomt als je er mee gaat hardlopen. Of het t-shirt een andere manier gebruikt om dat proces beter te laten verlopen is niet duidelijk als je naar de campagne kijkt.

Powered by WPeMatico