Vandaag is het World Backup Day, de dag om je eraan te herinneren hoe belangrijk back-uppen is. We weten dat dit voor velen niet echt dagelijkse kost is maar je computer zal maar crashen of erger. Wat doe je dan als je geen goede back-up bezit. Om die ellende te voorkomen is het beter om altijd ervoor te zorgen dat je wel een back-up maakt van al je data die je liever niet kwijt wil raken.

Hieronder vindt je een aantal tips waarmee je op een eenvoudige en efficiënte manier je belangrijkste data kunt back-uppen.

1. Kies het juiste back-upsysteem

Als je een back-up wilt maken m.b.v. een externe harde schijf het hangt de opslagcapaciteit af van hoeveel je erop kwijt wil en op wat voor computer je werkt:

  • Capaciteit: externe harde schijven heb je van 1 TB tot 10 TB. Op een schijf van 1 TB kan je meer dan 30.000 foto’s van 3 MB opslaan.
  • Compatibiliteit: niet elke externe harde schijf past op elke computer. Werk je op Mac of op Windows, of heeft je computer bijv. een USB 3.0 of een USB-C poort? Check dit vooraf.
  • Snelheid: als je regelmatig een back-up wil maken van grote bestanden (zoals video’s) of werk je met een Mac, kies dan vooral voor een snellere schijf met Thunderbolt (snellere USB-C).
  • Hub-functionaliteit: heeft je laptop weinig poorten? Kies dan voor een schijf met geïntegreerde usb-hub en/of kaartlezer om meteen ook een backup te maken van je mobiele toestellen of geheugenkaartjes.
world_backup_day

Powered by WPeMatico