Apple wil van Intel af. Per 2020 wil het bedrijf uit Cupertino namelijk eigen chips gaan gebruiken in haar Mac computers. Niet alleen past dat in de strategie van Apple’s gewenste onafhankelijkheid, het zou er ook voor moeten zorgen dat Apple-producten nog beter samen kunnen werken. Macs zijn nog de enige apparaten die Apple maakt die niet voorzien zijn van eigen chips.

De A-processoren die nu ook al in de iPhones zitten zijn in principe al krachtig genoeg om kleine laptops te laten draaien, maar om bijvoorbeeld een Macbook Pro te laten functioneren zoals je gewend bent is er nog wat werk nodig. Dat wordt volgens insiders op dit moment gedaan, zo zegt Bloomberg. Die hoorden dat van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple.

De verschuiving zou een klap zijn voor Intel, die geholpen heeft om Macs weer op de kaart te zetten. Apple zorgt voor vijf procent van Intel’s jaaromzet.

– Bloomberg

Powered by WPeMatico