Het nieuwe seizoen F1 is inmiddels weer net van start en misschien is je wel iets opgevallen: de nieuwe Safety Car. De Safety Car in de F1 moet steeds sneller kunnen gaan, want de racebolides worden ook steeds sneller. Daarom heeft Mercedes-Benz dit jaar flink uitgepakt. Deze AMG GT R is een monster met 577 paardekrachten en vervangt de SLS AMG die hiervoor de Formule 1 bolides achter zich moest houden. Het is inmiddels al de elfde auto die die rol vervult sinds de Safety Car in 1996 werd geïntroduceerd.

Om de veiligheid te waarborgen is zo’n auto uitgerust met allerlei communicatiesystemen: er zitten top of the line radiosystemen in, er zijn volledig geïntegreerde iPads geïnstalleerd in de auto en de Safety Car heeft zelfs een in-auto WLAN hotspot om te zorgen dat er altijd een manier is om te kunnen communiceren met de raceleiding.

formula-1-2018-mercedes-amg-gt-r-safety-car-001

Powered by WPeMatico