John Giannandrea is – was – verantwoordelijk voor de AI-afdeling bij Google. Hij vertrok dinsdag, en even daarna werd de reden duidelijk: hij ging naar Apple. Giannandrea wordt als executive één van de 16 mensen die direct aan Tim Cook rapporteren en gaat verantwoordelijk zijn voor ‘Machine Learning and AI strategy’ bij het bedrijf in Cupertino.

Dat is volgens de New York Times een coup, want Apple ligt achter als het om slimme assistenten gaat. Siri kan niet meer echt mee met Alexa, Cortana en Google en Giannandrea is binnengehaald om dat te rectificeren. Het is van cruciaal belang voor Apple om niet te ver achter te gaan lopen, maar ze worden ironisch genoeg gehinderd omdat ze de privacy van hun gebruikers bovengemiddeld willen beschermen.

Onze technologie moet de waarden bezitten die we allemaal koesteren. John deelt onze inzet om de privacy van onze gebruikers te waarborgen terwijl we onze computers steeds slimmer maken.

– Tim Cook, CEO Apple

Powered by WPeMatico