Facebook is met een charmeoffensief bezig na die vervelende episode waar bleek dat het bedrijf al jarenlang onze data niet goed afschermt voor derde partijen en daar niks aan leek te willen doen totdat ze gesnapt werden.

Een aantal onderdelen daarvan werden deze week duidelijk. Allereerst maakt Facebook het gemakkelijker om de verbinding met andere sites te verbreken. Je kunt dat doen door bij de instellingen naar ‘apps’ te gaan en daar te kiezen om de verbinding te verbreken, zoals we al eerder lieten zien in onze privacy-schoonmaak.

Allemaal tegelijk

Je kent het wel: in plaats van het aanmaken van een aparte login kun je via Facebook inloggen bij een site. Dan hoef je je gegevens niet meer in te vullen is dat is best makkelijk. Wat je vermoedelijk al vergeten bent is dat in ruil voor dat gemak die sites informatie over je krijgen. Omdat veel mensen nogal veel gebruikmaken van die functie wordt het nu makkelijker om een hele hoop van die sites in één keer te verwijderen. Moet je wel weer overal zelf inloggen, als je die sites of apps nog gebruikt.

Powered by WPeMatico