Dyson lanceerde enkele weken terug een nieuwe stofzuiger. Draadloos en met een nieuwe motor. Geen heel schokkend nieuws zou je zeggen. Maar nu we de nieuwe Dyson Cyclone V10 in gebruik hebben genomen, wordt pas goed duidelijk hoe innovatief dit nieuwe model is. En dat heeft alles te maken met de V10 digitale motor. Deze is met 125.000 rotaties per minuut is de snelste en meest krachtige digitale stofzuigermotor die op het moment beschikbaar is. Daarbij is de motor qua gewicht juist flink afgenomen. De V10 is bijna de helft zo licht als zijn voorganger, de Dyson V8 digitale motor.

En het mooiste. Hij levert nu dezelfde kracht als een normale stofzuiger met snoer. En dat ga je merken. Op deze manier wordt het bijna leuk om iedere dag de stofzuiger even snel door het huis te halen. En anders doe je er zeker je werkster een hoop plezier mee. Wij hebben hieronder 4 punten opgesomd waarom ook jij deze stofzuiger thuis wil hebben staan.

1. De V10 motor

We hebben het hier niet over een nieuwe motor voor Max Verstappen, maar over de nieuwe snoerloze stofzuiger van Dyson. Dit model is echt opgebouwd rondom de Dyson V10 digitale motor, die is daarmee ook het hart van dit nieuwe apparaat. De motor is met 2.000 omwentelingen per seconde de snelste digitale motor van Dyson tot nu toe. En vergeleken met de V2 digitale motor, het eerste model, is de verhouding tussen kracht en gewicht meer dan 3 keer zo groot.

Maar behalve snel, is de motor ook intelligent. Zo meet hij de hoogte, barometrische druk, en temperatuur, en kan zelfs het weer bepalen. Dankzij een ingebouwde sensor weet de motor of hij op de begane grond is, of een verdieping hoger. Zelfs het hoogteverschil tussen grond en tafel zal herkend worden. Zodat hij zich automatisch aan kan passen aan de hoge of lage luchtdruk. De motor moet namelijk hetzelfde presteren op een hoog gelegen locatie, zoals Mexico City, of in een laag gelegen gebied, zoals Noord-Brabant.

dyson-v10-2
De stofzuiger is niet alleen mooi maar ook heel licht en soepel.

Powered by WPeMatico