Het is even relatief rustig geweest rondom cryptovaluta, maar dat wil niet zeggen dat de markt stil heeft gestaan. De neerwaartse trend blijft zich voortzetten en volgens coinmarketcap.com is de totale waarde van alle cryptovaluta (dus Bitcoin, Ethereum, ripple en alle andere honderden digitale munten) met 500 miljard dollar gezakt sinds januari.

Op dit moment is de hele zwik nog een waarde van iets meer dan 200 miljard euro, terwijl het in januari nog meer dan 600 miljard was. Er is dus nog maar één derde over van de bubbel. Dat heeft alles te maken met de al bekende maatregelen die overal worden getroffen om de uitwassen van cryptovaluta aan te pakken. Er wordt veel gefraudeerd en slimme jongens proberen een slaatje te slaan uit de perceptie dat je met cryptovaluta snel geld kunt verdienen. Reclame voor crypto is al op veel plekken verboden en er worden steeds strengere maatregelen genomen door landen.

coindesk-bpi-chart

Powered by WPeMatico