‘A Photogenic Mass Tourism Experience’ noemt de maker van deze video het. Een sarcastische video die laat zien hoe massatoerisme er anno 2018 uitziet. Het bewijs is overduidelijk: we maken met zijn allen dezelfde Instagram-foto’s.

Cliché foto’s?

Oliver Kmia is een videomaker die normaal gesproken vooral drone-video’s maakt. Nadat hij op vakantie ging naar Italië kwam hij op het idee van deze video. In Rome wilde hij een foto maken van de beroemde Trevifontein, maar hij kwam niet eens in de buurt van de fontein. Het was er veel te druk; iedereen die op dat moment in Rome was leek zich te hebben verzameld bij deze fontein voor dezelfde foto.

En dus kwam Oliver op het idee om eens op Instagram te kijken wat mensen dan posten en in hoeverre dat steeds dezelfde foto is. Dat deed hij ook voor andere plekken zoals de Eiffeltoren in Parijs, de toren van Pisa, de kangoeroe-bordjes in Australië, Machu Picchu in Peru en ga zo maar door. Hij kwam tot de conclusie dat ze bijna allemaal hetzelfde zijn. Wanneer je voor de toren van Pisa staat, dan wil je ook die cliché foto maken waarbij je de omvallende toren tegen houdt. Uniek zijn al deze foto’s absoluut niet, en dat zie je pas echt goed wanneer je ze dus op een toffe manier in een video achter elkaar plakt. Het resultaat is best wel tof om te zien, kijk maar.

Powered by WPeMatico