Het is een typisch fenomeen, de overdaad van in plastic verpakte ‘verse’ groenten in de schappen van de supermarkt. Hoe dat komt? Gevalletje van massaproductie en komt vooral voor in grote steden als Amsterdam bij vaak een gebrek aan een tuin of balkon om je eigen groenten of fruit te kweken.

Maar met de introductie van een nieuwe generatie “Grow-It-Yourself” Smart Garden, presenteert PlantHive dé oplossing voor wie zijn groenten, fruit of kruiden thuis vers wil serveren. PlantHive moet gaan zorgen voor een revolutie in urban-farming en biedt gewoon iedereen de kans in de huid van een aardbeienkweker of groenteteler te kruipen. En daar heb je echt geen landbouw achtergrond voor nodig. Sterker nog, je hoeft niet eens over een tuin of balkon te beschikken. Deze ‘slimme moestuin’ bestaat namelijk uit een gecontroleerd ecosysteem, dat specifiek ontwikkeld is voor het vanuit huis kweken van groenten, fruit en kruiden.

De digitale, compacte en stijlvolle groentetuin wordt vanuit een innovatieve app via de smartphone, tablet of laptop aangestuurd. Daarbij zijn er een reeks interactieve tutorials beschikbaar die meer informatie geven over het daadwerkelijke groeiproces van de aardbei, cherrytomaat of koriander.

PlantHive

Zowel in ontwerp als functie legt PlantHive de nadruk op duurzaamheid, zelfvoorziening en biologische voeding. Ieder huishouden kan zo zelf de regie in handen nemen over het kweken van zijn eigen dagelijkse dosis vitaminen. De resizable Smart Garden is in dat opzicht geschikt voor het groeien van gewas op basis van zowel hydrocultuur als aarde grond. Dit wordt mogelijk gemaakt door het hypermoderne automatiseringssysteem voor klimaatbeheersing, dat bestaat uit een teledetectie-eenheid (HiveVision), en heeft als doel het bieden van real-time feedback voor het optimaliseren van het kweekproces.

Het PlantHive systeem is eveneens uitgerust met een digitale near-infrarood (NIR) camera, die de beelden voor het nabootsen van de ideale groei-omgeving doorstuurt naar een geavanceerd AI-model. Deze maakt vervolgens een analyse en past het LED-spectrum en ventilatorsnelheid aan voor het het creëren van de optimale plantengroei condities. De combinatie van klimaatbeheersing met computer vision-technologie en contactloze plantengroei analyse maakt de ontwikkeling van groei recepten mogelijk en verbetert tegelijkertijd de productie van planten en energie-efficiëntie.

planthive-design

Powered by WPeMatico