Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, heeft gisteren in een gesprek met pers en media onthuld dat alle 2,2 miljard gebruikers van Facebook er vanuit moeten gaan dat hun openbare gegevens zijn verzameld door zogenaamde datascrapers van derden.

Facebook-directeur Mark Zuckerberg onthulde vandaag dat al zijn 2,2 miljard gebruikers moeten aannemen dat hun openbare gegevens zijn aangetast door scrapers van derden.

De bron van deze kwetsbaarheid is de zoekfunctie van Facebook, die iedereen toestaat om gebruikers te zoeken via hun e-mailadres of telefoonnummer. Gebruikers moeten zich hier voor aanmelden, via een optie die jouw wel/niet naam laat verschijnen in de zoekopdrachten. Maar de beveiligingsinstellingen hebben deze optie standaard ingeschakeld.

Blogpost

In een blogpost van Facebook laat CTO Mike Schroepfer weten wat mogelijk de impact is van dit probleem. Omdat kwaadwillenden deze functies ook misbruikt hebben om openbare profielinformatie te verzamelen. “Given the scale and sophistication of the activity we’ve seen, we believe most people on Facebook could have had their public profile scraped in this way,” geeft Schroepfer aan.

Call

Tijdens een call met leden van de pers heeft Zuckerberg te kennen gegeven hoe open Facebook zijn gebruikers heeft achtergelaten: “I would assume if you had that setting turned on that someone at some point has access to your public information in some way.

Overigens geeft hij wel aan dat het zijn fout is. Mensen maken nou eenmaal fouten. En als ze dit juist hadden aangepakt was er waarschijnlijk iets anders verkeerd gegaan.

“It was my mistake. And I think life is about learning from the mistakes and figuring out what you need to do to move forward.

– Mark Zuckerberg

Powered by WPeMatico