Steeds meer bedrijven en merken beginnen de toegevoegde waarde van Virtual Reality te zien, en gaan hier dus ook mee aan de slag. Met als logisch gevolg dat het steeds meer mainstream begint te worden. Virtual Reality is er en dat zal de komende decennia niet snel veranderen. Het is nu al niet meer weg te denken op gebied van film, games en entertainment.

Een modeshow, een popconcert of een ander live-event op afstand meemaken met stereoscopische 360° videobeelden, het wordt steeds populairder. Zowel de soft- als de hardware blijven met grote sprongen vooruit gaan. Deze virtuele revolutie heeft dan ook een behoorlijke impact op ons dagelijks leven. Nadeel alleen is dat je jezelf zo afsluit van alles wat er om je heen gebeurt met zo’n virtual reality (VR) bril op. Maar ook daar is nu aan gedacht.

Jan Taminiau, een van de meest toonaangevende couturiers van Nederland, heeft in samenwerking met Tele2 een nieuwe VR-bril ontworpen. Een hightech collector’s item. Want de door Jan Taminiau ontworpen VR-bril biedt reflectieve interactie in een wereld waar we ons steeds meer isoleren met ons beeldscherm.

Met een VR-bril op sluit jij jezelf letter af van de omgeving, en zitten omstanders dus tegen iemand aan te kijken met een grote zwarte bril op. Met dit nieuwe model van Tele2 is dat verleden tijd. Op de bril zit aan de voorzijde namelijk een 7 inch HD-scherm verwerkt waar sprekende ogen op te zien zijn die ‘contact maken’ met de omgeving.

Limited edition

Er zijn 16 ‘limited edition’/collectors items in verschillende kleuren geproduceerd. Je kan er eenvoudig je eigen smartphone in plaatsen. En met de tekst ‘It’s OK to look’ wil Jan Taminiau toekomstige wearable VR-modellen inspireren. Het is een sociaal statement in een steeds meer individualistischere wereld.

Virtual Reality

Het kijken naar VR begint steeds meer mainstream te worden, het geeft een nieuwe dimensie aan onze beleving maar het kan zoals hierboven al is beschreven erg afgesloten overkomen op jouw omgeving. Met dat gegeven is Taminiau aan de slag gegaan voor een limited edition VR-bril. De onthulling hiervan vond plaats in Amsterdam tijdens een surrealistische 360° show met Holland’s Next Top Models Loiza en Montell, die naast Jan Taminiau figureren in een korte film.

#streammetstijl

Powered by WPeMatico