Horrorfilm A Quiet Place doet het heel goed in de bioscopen, in elk geval in de VS. Daar trekt de film meer bezoekers dan Spielberg-spektakel Ready Player One, maar dat is wel met goede reden: de film is ontzettend spannend. Het verhaal, zonder het te veel te verklappen, draait om een gezin (gespeeld door Emily Blunt en manlief John Krasinski) dat moet zien te overleven op een aarde waar het grootste gedeelte van de mensheid al is uitgeroeid.

De twist? Ze moeten dat in stilte doen, want de monsters die alle ellende veroorzaakt hebben jagen op geluid. Dat betekent dat het grootste gedeelte van de film zich zonder al te veel geluid voltrekt en dat maakt elk geluid belangrijk. A Quiet Place draait vanaf deze week ook in onze bioscoop, dus het is zeker de moeite om te gaan kijken als je met witte knokkels van de spanning naar buiten wilt komen.

Powered by WPeMatico