Het klinkt heel goed als je alleen maar de kop leest van het persbericht van de Rai Vereniging: “verkoop elektrische auto’s groeit met 136 procent in eerste kwartaal 2018.” Het is pas nadat je naar absolute cijfers kijkt dat het niet meer zo heel indrukwekkend is. Uiteindelijk is het aantal verkochte elektrische auto’s op het totaal aan nieuwe auto’s nog steeds maar 3 procent. Kun je nagaan: met dat aantal liggen we als land tweede wereldwijd.

Dan heb je het effectief dus over net geen 4000 auto’s. Op een wagenpark van in totaal meer dan acht miljoen auto’s in Nederland is dat nou geen percentage dat zichtbaar is met het blote oog. Allemaal logisch natuurlijk, want de technologie is nog nieuw en zeker met objecten die zo lang door mensen gebruikt worden als auto’s zal het tientallen jaren duren voordat een meerderheid van de auto’s elektrisch is.

Powered by WPeMatico