Dat er allerlei problemen zijn rondom Facebook valt niet te ontkennen. Mark Zuckerberg moest sorry zeggen na een enorm dataschandaal. Elon Musk verwijderde zijn Facebook-pagina’s met miljoenen likes en daarna volgden meer bedrijven zijn voorbeeld. Sindsdien zie ik #deletefacebook steeds vaker voorbij komen, op Twitter welteverstaan. In Nederland kan die hashtag de komende week weleens enorm populair worden, want gisteren heeft Arjen Lubach in Zondag met Lubach opgeroepen om met zijn allen Facebook te verwijderen. Om mensen daartoe aan te zetten heeft hij een Facebook-event aangemaakt voor woensdag 11 april om 20.00 uur, om dan allemaal synchroon op de delete-knop te drukken. Lubach zegt zelf eerst te gaan, zodat mensen niet hoeven te denken dat het een grap is.

Bye Bye Facebook?

Het event Bye Bye Facebook heeft op dit moment 7.500 mensen die zeggen dat ze ‘gaan’ en 15.000 geïnteresseerden. Of mijn Facebook-vrienden kijken geen Zondag met Lubach of ze zijn niet van plan hun Facebook-account te verwijderen, want ik zie ‘slechts’ twee personen die ik ken die geïnteresseerd zijn.

bye-bye-facebook
Bye Bye Facebook?

Powered by WPeMatico