Voor een nieuwe iPhone moet je flink in de buidel tasten. Een opkomende trend is dat steeds meer consumenten voor een refurbished toestel kiezen. Deze trend is het meest populair voor de iPhone en wordt veroorzaakt door het grote prijsverschil.

Het aanschaffen van een refurbished toestel scheelt flink wat euro’s ten opzichte van een nieuwe iPhone. Tegenwoordig hoor je er nog gewoon bij wanneer je voor een “refurbished toestel” kiest en is het niet meer nodig om alles persé nieuw te kopen.

Een refurbished toestel heeft vele voordelen; naast het grote prijsverschil draag je ook een steentje bij aan een beter milieu! De vraag is echter; hoe goed zijn de refurbished toestellen? Neem je met het aanschaffen van een refurbished iPhone een gok of ben je juist voordelig uit?

De feiten

Onlangs bracht de consumentenbond een interessant onderzoek uit over het aanschaffen van een refurbished iPhone. De onderzoeksresultaten zijn schokkend; slechts 6 van de 18 geteste toestellen komen door de test. De consumentenband adviseert dan ook om goed de tijd te nemen voor het aanschaffen van een refurbished iPhone van goede kwaliteit.

Hieronder kan je meer informatie vinden over de kwaliteit van een iPhone en wat je er zelf aan kunt doen om geen kat in de zak te kopen.

Uiterlijke staat

De uiterlijke staat van het toestel verschilt bij de aanbieders maar is over het algemeen erg goed. Enkele kleine gebruikerssporen zijn voor de meeste consumenten geen probleem en dit maken de aanbieders over het algemeen waar.

Tip bij aankoop: controleer de uiterlijke staat van een refurbished iPhone.

dutchcowboys-refiphones-blog

Powered by WPeMatico