Marktplaats introduceert vandaag een nieuwe functie: Prijsinformatie. Hiermee moet het voor verkopers van producten makkelijker worden om een vraagprijs voor hun advertentie te bepalen. Bij het plaatsen van een advertentie ziet een verkoper namelijk direct informatie over de vraagprijs van andere adverteerders die op dit moment soortgelijke producten aanbieden op Marktplaats. Prijsinformatie zal automatisch zichtbaar zijn bij het plaatsen van een nieuwe advertentie in het grootste deel van de productgroepen.

Handmatige handeling

In gesprek met gebruikers zoekt Marktplaats steeds naar mogelijke verbeteringen in de gebruikservaring op het platform. Veel verkopers gaven aan dat zij, bij het bepalen van de vraagprijs van een nieuwe advertentie, ter oriëntatie vaak eerst op zoek gaan naar het concurrerend aanbod. Om deze extra handeling te voorkomen, toont Marktplaats nu direct de gemiddelde prijsklasse op de plaatsingspagina van de advertentie.

prijs

Powered by WPeMatico