Nou ja, ze zijn tenminste op tijd, zullen we maar zeggen. KPN kondigde vandaag aan dat ze een aantal tests gaan uitvoeren met de opvolger van het 4G-netwerk, om precies te zijn in Amsterdam Zuid-Oost, de Rotterdamse haven, een boerderij in Drenthe en…Helmond. Als je nog niet zeker wist dat 5G hot was, dan weet je het nu.

Dat is aan de vroege kant, want het 5G-netwerk in Nederland komt op zijn vroegst beschikbaar tegen 2022. Dat komt doordat de frequentie die daarvoor nodig is (3,5 GHz) tot die tijd nog gebruikt wordt door onze inlichtingendiensten die ‘m gebruiken om af te luisteren. Als er geen andere manier gaat komen om 5G werkbaar te maken voor die tijd is het dus nog zeker vier jaar wachten voordat we met achterlijke snelheden mobiele data kunnen zenden en ontvangen.

We gaan onderzoeken hoe we deze nieuwe netwerktechnologie in combinatie met ontwikkelingen zoals artificial intelligence, drones en virtual reality kunnen inzetten voor tal van slimme toepassingen.

– Jacob Groote, directeur Product Management Zakelijke Markt KPN

Powered by WPeMatico