Apple werkt er al lang aan maar naar eigen zeggen hebben ze het nu bereikt: het hele bedrijf opereert op honderd procent duurzame energie. Dat betekent niet dat alle stroom die voor alle Apple-apparaten die geproduceerd worden ook groen is: het gaat dan alleen over de kantoren van de techgigant en de datacenters die over de wereld verspreid liggen. Dat is nog steeds een flinke prestatie op een bedrijf dat zo groot is als Apple.

De toeleveranciers (in totaal meer dan 200) van Apple zijn dus nog lang niet allemaal om. Wel hebben 23 partners van Apple inmiddels ook volledig groene stroom en een aantal maakten tegelijk met Apple bekend dat ze helemaal ‘om’ waren. Voorbeelden zijn fabrikanten Quanta Computer en Pegatron. Gek genoeg is de naam Foxconn nergens te bekennen, maar die waren al een tijdje bezig om duurzaam te opereren.

We willen de wereld beter achterlaten dan we haar gevonden hebben. Na jaren van hard werk zijn we trots dat we deze mijlpaal bereikt hebben.

– Tim Cook, Apple CEO

Powered by WPeMatico