Dat GTA V een succes genoemd mag worden wisten we al lang: de game deed het ontzettend goed bij de lancering en toen na een tijdje ook nog GTA Online werd aangezet bleef Rockstar’s gewelddadige gangster simulator geld opleveren. Vier jaar na de release voert de game de fysieke verkooplijsten nog steeds aan als er geen belangrijke nieuwe game uitkomt, zo goed loopt het.

In dat licht is het niet zo raar dat er inmiddels een mijlpaal is bereikt: GTA V heeft meer geld opgebracht dan welke film of ander mediaproduct dan ook. Dat maakt het automatisch de meest succesvolle game ooit. Het mooie is dat de game het bijna slapend doet, want op dit moment is iedereen bezig met het Battle Royale-fenomeen en het gigantische succes van Fortnite, maar dat komt nog niet in de buurt van wat GTA V oplevert.

Zes miljard dollar. Voor één game.

Powered by WPeMatico