Als je wel eens met de trein reist ken je het probleem: bepaalde treinstellen zitten proppievol met mensen die allemaal hun deo vergeten zijn, terwijl er verderop, in een andere wagon, gewoon plek is om te zitten. De Nederlandse Spoorwegen test vanaf vandaag een eerder aangekondigde nieuwe functie in de NS-app die dat verleden tijd moet maken: de zitplaatszoeker.

Het werkt nog niet meteen overal, want er wordt vanaf vandaag getest in de sprinters tussen Den Bosch, Nijmegen en Arnhem. In die nieuwe opzet zou er niet per trein, zoals dat nu gaat, getoond moeten worden hoe druk is, maar per treinstel. Je ziet aan de kleur hoe druk is het is, met groen, geel en oranje als mogelijkheden. Als ze nou echt eerlijk waren bij de NS zou er ook een diep rood zijn, maar dat terzijde.

Powered by WPeMatico