Al sinds zijn jeugd is de 33-jarige Nicolaas Veul (Super Stream Me en De Westerlingen) gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog. Hij groeide op met zijn helden uit Saving Private Ryan en The Band of Brothers en in videogames kan hij die oorlog nu dunnetjes overdoen.

Maar nu er steeds minder mensen zijn die hem kunnen navertellen, en de oorlog op het gebied van entertainment populairder is dan ooit, rijst bij Nicolaas de vraag: ‘Wat betekent die oorlog nog anno 2018?’
Nicolaas op oorlogspad is een zoektocht naar de oorlog die zich niet afspeelt in het verleden maar in het heden.

Nooit vergeten

Nicolaas’ opa zei altijd dat we ‘m nooit mogen vergeten, die verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog. Wat bedoelde zijn opa precies? Wat zegt het verleden ons nog? Nicolaas gaat schietend, gravend, herdenkend, snikkend én verzet plegend op zoek naar de plek die de oorlog tegenwoordig in onze Nederlandse samenleving inneemt.

Op-oorlogspad---Nicolaas-en-bataljon-in-Normandie---Credits-Joseff-Iping
Fotocredits Joseff Iping

Powered by WPeMatico