Uber wil niet alleen maar zorgen dat je van plek naar plek gebracht wordt, ze gaan nu ook kijken of ze je geen hele auto kunnen regelen. Het bedrijf gaat samenwerken met lokale service Getaround in San Francisco onder de naam Uber Rent. Daarmee kun je via de Uber-app een auto huren voor een dag of zelfs voor een uur.

Het lijkt op dit moment vooral een leuk initiatief voor de mensen van Getaround, want die hebben nu ineens veel meer potentiële klanten die hun huurauto’s onder ogen krijgen. Wanneer de test actief van start gaat zegt Uber op dit moment niet.

Nog niet internationaal

Het gaat dus alleen nog maar in San Francisco werken (want natuurlijk) maar als de samenwerking bevalt bestaat de kans dat het initiatief uitgebreid wordt. Uber lijkt half in een identiteitscrisis te zitten met alle uitbreidingen die ze aan het doen zijn: de techniek voor zelfrijdende auto’s, verhuur, het ligt allemaal in de lijn van wat ze doen maar hun primaire businessmodel draait ook nog steeds niet. Wellicht is dit gewoon een klein testje dat relatief makkelijk was om te implementeren en doen ze het daarom.

Verder kijkend is ook niet duidelijk of deze samenwerking ook zou werken met andere autoverhuurbedrijven en dan is het nog maar de vraag of de internationaal opererende verhuurbedrijven daar wel voor in zijn. De kans dat we deze optie in Nederland gaan zien is daardoor vrij klein. Wellicht dat een Greenwheels of vergelijkbare partij de samenwerking met Uber wil aangaan, maar voordat we zo ver zijn kun je nog heel vaak een gewone Uber bestellen.

[Afbeeldingen © Solisimages – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico