Het lijkt een mooie droom: gewoon kunnen slapen in een vliegtuig. Niet iedereen kan het gewoon in de stoel en er zijn enorm veel gadgets en kussens die je proberen te helpen met slapen in het vliegtuig. De meeste mensen zouden maar al te graag gewoon willen gaan liggen, maar dat is of domweg niet mogelijk of volstrekt onbetaalbaar.

Airbus en Zodiac Airspace zijn met een partnership bezig die het wél betaalbaar moet maken om te gaan slapen en de oplossing zit in het vrachtruim. De beide groepen hebben samen namelijk een soort slaapmodule gemaakt die precies op de maat van de vrachtruimtevan een vliegtuig is gemaakt en zodoende ook verwijderbaar is. Zo’n module zou aan ongeveer 10 mensen plek moeten bieden, als we de foto’s en de video in de onderstaande tweet goed kunnen inschatten. Zo kan een luchtvaartmaatschappij relatief makkelijk op vluchten waar daar (laad)ruimte voor is extra bedden aanbieden.

Powered by WPeMatico