Het klinkt bijna als een 1-april grap, maar blijkbaar kunnen we binnenkort HD vinyl tegemoet zien. Een Oostenrijks bedrijf is van plan een nieuw type vinyl te gaan produceren dat ze zelf High Definition Analog noemen. Rebeat Innovation, zoals het bedrijf uit Tulln heet, heeft een investering van bijna 4 miljoen euro losgepeuterd om dat een realiteit te maken, zo zegt CEO Gunter Loibl tegen muziekmagazine Pitchfork.

Al in 2016 werd er een patent aangevraagd voor een speciale manier van vinyl productie die er voor zou zorgen dat deze ‘HD’ platen een langere speeltijd, hoger volume en betere geluidskwaliteit zouden krijgen. Met de investering moet dat idee omgezet worden in een echt product en zo mogen we vanaf volgend jaar dus HD vinyl in de winkels verwachten. Ideaal voor de liefhebbers van fysieke geluidsdragers die groot zijn maar het toch jammer vinden dat de geluidskwaliteit niet je van het is.

Ons doel is om onze officiële teststampers op de Making Vinyl-conferentie in oktober te presenteren. Dan hebben we nog acht maanden nodig voor de fijne afstellingen.

– Günter Loibl, CEO Rebeat Innovation

Powered by WPeMatico