De World Press Photo Awards zijn elk jaar weer indrukwekkend en dit jaar is dat niet anders. De (vaak schokkende) beelden weten je altijd te raken en we zetten er een aantal voor je op een rij. De wedstrijd is één van de meest prestigieuze fotowedstrijden ter wereld, maar wist je ook dat de wedstrijd door de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten is opgezet in 1955?

Dat terzijde was het aantal inzendingen weer enorm: er werden vanuit 125 landen door meer dan 4500 fotografen meer dan 70.000 foto’s ingestuurd. De jury heeft daar toch op de één of andere manier een keuze uit weten te maken en we laten je het tipje van de ijsberg zien: voor de volledige lijst kun je hier terecht.

World Press Photo of the Year

Deze aangrijpende foto laat José Victor Salazar Balza zien die in brand vliegt tijdens rellen bij een protest tegen president Maduro in Caracas. Hij vatte vlam nadat de gastank van een motor vlak bij hem ontplofte. Hij overleefde het incident met eerste- en tweedegraads verbrandingen.

hviofv7y64ywr2sk1ju5
Foto: Ronaldo Schemidt, Venezuela

Powered by WPeMatico